انسان مسلمان باید در هر پست و مقامی، منش مسلمانی خود ا نشان دهد وگرنه مسلمانی که به عافیتطلبی خود بیندیشد و تنها زمانی که دین و اعتقادات او با منافع او همراه باشد؛ دم از دین و مسلمانی بزند، دین او چندان نمرهای را در درگاه خدا نخواهد گرفت. این روزها که مسلمانان مظلوم میانمار، توسط ارتش این کشور و بودائیان بیرحم و سنگدل، قتلعام میشوند، حرکتهای اعتراضی زیادی توسط ملتهای مسلمان به این کشتارها صورت گرفت. یکی از حرکتهای اعتراضی توسط مربی ایرانی تیم فوتسال میانمار صورت گرفت. ایشان دراینباره گفت: «پسازاین کشتارها، دوستان و اعضای خانواده پیامهای زیادی فرستادند. با جمعبندی شرایط تصمیم گرفتم به دبیر کل فدراسیون فوتبال میانمار ایمیلی ارسال و استعفای خود را اعلام کنم و این کمترین کاری است که میتوانم انجام دهم.»
امام حسین(علیهالسلام) در صحرای کربلا فرمودند: «ان الناس عبید الدنیا و الدین لعق علی ألسنتهم یحوطونه ما درّت معائشهم فإذا محصّوآ بالبلاء قلّ الدیّانون؛ همانا مردمان بنده دنيايند و دين لقلقه زبان آنهاست و هر جا منافعشان [بهوسیله دين] بيشتر تأمين شود زبان میچرخانند و چون به بلا آزموده شوند آنگاه دینداران اندکاند.»[1] پیام این حدیث برای ما این است که اگر انسان در مواقعی که منافع شخصی او، با دین و اعتقادات او همخوانی ندارد، طرف دین و اعتقادات را بگیرد، ان موقع میتوان گفت که ازلحاظ دینی برنده است.
مربی ایرانی تیم فوتسال میانمار، میتواند مثل خیلی از انسانها بگوید: درست است که دولت میانمار مسلمانان را میکشد؛ اما این دلیل نمیشود که من اعتراض کرده و برای دفاع از آنها شغلم را از دست دهم؛ اما مسلمانی او ایجاب میکند که در این قضیه بیکار ننشیند و با اعتراض ورزشی خود، هم با مسلمانان مظلوم میانمار همدردی کرده باشد و هم به کافران بودائی فهمانده باشد که دنیا آنطوری که میخواهند بر وفق مرادشان نیست. میتوان گفت که عمل اعتراضی این مربی عزیز، امربهمعروف و نهی از منکری است که به فرموده مولای متقیان برای تقویت مؤمنان و روسیاهی کافران و منافقان، حائز اهمیت است. «مَن أمَرَ بِالمَعروفِ شَدَّ ظَهرُ المُؤمِنِ وَ مَن نَهى عَنِ المُنكَرِ أَرغَمَ أَنفَ المُنافِقِ وَ أَمِنَ كَيدَهُ؛ هر كس امربهمعروف كند به مؤمن نيرو میبخشد و هر كس نهى از منكر نمايد بينى منافق را به خاك ماليده و از مكر او در امان میماند.»[2]اگر افراد و شخصیتهای دیگر مسلمان، مخصوصاً سران اسلامی، مثل این مربی قهرمان وظیفه خود را انجام دهند، بدون شک اثرات بیشتر و مثمرثمرتری خواهد داشت.
در انتها آرزو میکنیم که با استعفای این مربی قهرمان موافقت کنند وگرنه اگر یکجانبه همکاری خود را با ورزش میانمار قطع کند، ممکن است حواشی نامطلوبی(مثل جریمه و...) از طرف سازمانهای ورزشی بینالمللی برای او پیش بیاید؛ اما درهرصورت، این کار او از طرف خدا بیجواب نمانده و طبق فرمایش مولا علی(علیهالسلام) خداوند بهترش را به او میدهد. «من ترك شيئا لله عوّضه الله خيرا منه؛ هركس براي خدا چيزي را رها كند خدا بهترش را به او میدهد.»[3]
پینوشتها:
1) تحف العقول/ 245
2)كافى(ط-الاسلامیه) ج 2، ص 51، ح 1
3)عيون الحكم و المواعظ (لليثي) / / 434