curve
لوگوی Morslun
  • پرونده ویژه
  • نقد و بررسی
  • درگاه جامع
  • شبکه فعالان
  • ارتباط با ما
logo

دسترسی سریع

Quick access

  • پرونده های ویژه
  • نقد و بررسی آثار
  • شبکه تولیدگران
  • ارتباط با ما

پیوندهای بیرونی مرتبط با ما

External links related to us

  • دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
  • پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
  • قطب های فکری و فرهنگی
  • دانشگاه باقر العلوم
  • معاونت فرهنگی و تبلیغی
  • دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم (شعبه اصفهان)
  • ایران، قم، صفاییه، کوچه 17
  • info@eshragh.ir
  • 3000144090
nemad
ورود
curve
logo

پیوندهای بیرونی مرتبط با ما

External links related to us
  • تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
  • پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
  • قطب های فکری و فرهنگی
  • دانشگاه باقر العلوم
  • معاونت فرهنگی و تبلیغی
  • تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم (شعبه اصفهان)

بانک محتوای مذهبی مرسلون / معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه

Religious Content Bank of Mersalon / Vice President of Cyberspace, Art and Media, Islamic Propaganda Office of the
  • آدرس: قم، صفاییه، کوچه 17
  • ایمیل: info@eshragh.ir
  • پیامک: 3000144090
  • Address: 17Alley,Safaiyeh,Qom,Iran
  • Email: info@eshragh.ir
  • SMS: 3000144090

نمادهای اعتماد و مجوزها

Trust symbols and permissions
Enemad_icon
  • پرونده ویژه
  • نقد و بررسی
  • درگاه جامع
  • شبکه فعالان
  • ارتباط با ما

# همسر-خوبم

bg

همسر خوبم

ایجاد شده در ۱۴۰۵/۲/۱۱

پویش مردمی #همسر_خوبم و دیگر مطالب مرتبط با همسرداری

29

0

30

همسر خوبم

صلح و آشتی

صلح و آشتی

صلح و آشتی
1
0
۱۴۰۲/۹/۱۵
دوستی و رحمت

دوستی و رحمت

دوستی و رحمت
1
0
۱۴۰۲/۹/۱۵
دخالت‌های بی‌جا

دخالت‌های بی‌جا

دخالت‌های بی‌جا
1
0
۱۴۰۲/۹/۱۴
چرخ زندگی را باید چرخاند

چرخ زندگی را باید چرخاند

زندگی مشترک هم محّل خوشی و آسودگی است و هم می‌تواند به راحتی به محّلی برای ناراحتی و علّتی برای پریشانی ما تبدیل شود.

خوشی و آسودگی در زندگی با آراستگی ما به روحیه بخشش و گذشت و نادیده گرفتن اشتباهات همسرمان رقم می‌خورد و در مقابل لجبازی و کوتاه نیامدن هم به راحتی فضای خانه را برای ما به فضایی پر از ناراحتی و پریشانی تبدیل خواهد کرد.

امام صادق(علیه‌لسلام)

«فی قَولِهِ تَعالی: (فَاصفَحِ الصَّفحَ الجَمیلَ) ـ : عَفوٌ مِن غَیرِ عُقوبَةٍ و َلا تَعنیفٍ وَ لا عَتبٍ؛»(1)
«درباره آیه «پس گذشت کن گذشتی زیبا...» فرمودند: مقصود، گذشت بدون مجازات و تندی و سرزنش است»

پاورقی
1-اعلام الدین ص‏307

1
0
۱۴۰۲/۹/۱۴
تغییر نوع روابط با ظهور رسانه‌ها

تغییر نوع روابط با ظهور رسانه‌ها

تغییر نوع روابط با ظهور رسانه‌ها
1
0
۱۴۰۲/۹/۱۴
عزتمندترین عذرخواهی

عزتمندترین عذرخواهی

توان عذرخواهی کردن با تمام خوبی‌هایش همیشه و همه جا کاربرد ندارد و گاهی اوقات مایه شرمندگی خواهد بود مخصوصاً وقتی برای دیگران ثابت شده است که دیگر ما اراده‌ای برای تغییر نداریم و صرفاً به گفتن جمله ببخشید عادت کرده‌ایم.

اصلاح عملکرد و با زبان عمل جلو رفتن و حرف زدن همیشه بهترین گزینه است و دقیقاً همان چیزی است که نه تنها اعتماد و نگاه همسرمان را نسبت به ما عوض خواهد کرد بلکه بالاتر از آن از ما شخصیّتی پر صلابت و متین خواهد ساخت.

امیرالمؤمنین‌علی علیه‌السلام

«الاستِغناءُ عَنِ العُذرِ أعَزُّ مِنَ الصِّدقِ بِهِ»(1)
«نیاز نیافتن به پوزش خواهی، عزّت بخش‌تر از پوزش خواهی موجّه است»

پاورقی
1-نهج البلاغة، الحکمة ۳۲۹

1
0
۱۴۰۲/۹/۱۴
هدیه خاص برای خانم‌ها

هدیه خاص برای خانم‌ها

زندگی مشترک و هم‌زیستی با همسرمان با همه بگو مگوها و ناراحتی‌هایی که دارد، نمی‌توان گفت خالی از زیبایی‌ها و خوبی‌هاست.

گاهی اوقات تنها با یک هدیه و تحت تاثیر قرار دادن همسرمان به راحتی می‌توانیم فضای سرد به جا مانده از بگومگوها و ناراحتی‌ها را به فضای گرم محبّت و صمیمیت تغییر دهیم.

جانی ست مرا هدیه، منمای چنان رویم
کاندازه من نبود، تعظیم جمال تو


رسول‌اکرم(صلی‌اللّه‌علیه‌و‌اله)

«تَهادَوا تَحابُّوا ، تَهادُوا فإنَّها تَذهَبُ بِالضَّغائنِ»(1)
«به یکدیگر هدیه دهید، تانسبت به همدیگر با محبت شوید. به یکدیگر هدیه دهید؛ زیرا هدیه کینه ها را می برد»

پاورقی
1-الکافی : 5/144/14

1
0
۱۴۰۲/۹/۱۴
نقش هديه در ايجاد محبّت و دوستى

نقش هديه در ايجاد محبّت و دوستى

​یکی از کارهای باارزش و تاثیرگذار در زندگی زناشویی، هدیه دادن است. این کار موجب جلب محبت و علاقه مندی بیشتری میان همسران می شود. زن و شوهر وقتی در مناسبت های مختلف مثل روز زن و مرد، تولد، سالگرد ازدواجشان هدیه ای به هم می دهند، در واقع علاقه خود را بهم نشان داده اند. و این کار آثار عاطفی و محبتی فروانی در پی خواهد داشت. این کار باعث این تصور می شود که همسرم هنوز به من علاقه ی زیاد دارد و به فکر من هست.

_______________

امام علی علیه السلام درباره ی آثار هدیه می فرماید: «هدیه دادن موجب جلب دوستی و محبت بین افراد می شود».
(حسین نوری طبرسی، مستدرک الوسایل، ج ۱۳، ص ۲۰۷.)

امام صادق علیه السلام نیز فرمودند: «به یکدیگر هدیه دهید تا میان شما محبت برقرار شود. همانا هدیه دادن کینه ها را از دل می برد».
(مجلسی، بحارالانوار، ج ۷۲، ص ۴۴.)

1
0
۱۴۰۲/۹/۱۴
شروع دوباره یک زندگی

شروع دوباره یک زندگی

​مردی که در دام اعتیاد گرفتار شده است، نمی تواند زندگی خوب و مناسبی را برای خانواده خود فراهم کند.

مرد معتاد روز به روز بیشتر در این مرداب فرو می رود و خانواده خود را نیز پایین می کشد.

بداخلاقی، فروش وسایل خانه، بی آبرویی، اختلاف در خانه از مصادیق بارز بعد از مصرف اعتیاد است.

در این شرایط زن خانه باید تا می تواند کمک به شوهر خود کند تا اقدام به ترک کند. این که زن نیز عصبانی و بداخلاق شود شرایط را بدتر می کند.

زمانی را به یاد بیاورد که زندگی خوبی را با شوهرش داشته، پس دوباره تلاش کند تا زندگیش را بسازد. مرد نیز برای حفظ زندگیش باید اقدامی کند و شروع به ترک کردن کند.  

و این می تواند دوباره شروع یک زندگی زیبا باشد و از فروپاشی زندگی جلو گیری شود.

1
0
۱۴۰۲/۹/۱۴
حل کنید

حل کنید

بسیاری از زوج‌ها، بحث و دعوا را نقطه پایانی خوشبختی شان می‌دانند

لذا اغلب اختلاف نظرشان را در دل خود نگه می‌دارند و می‌خواهند با سکوت‌شان جلوی بحث‌شان را بگیرند!

یک زوج ایده آل روی یک خط صاف پرلبخند زندگی نمی‌کنند، آنها به اختلاف نظر هم برمی‌خورند و گاهی از هم دلخور می‌شوند، اما تفاوت شان با دیگران این است که با هوشمندی از پس چنین مسائلی برمی‌آیند و همیشه بهترین راه حل را پیدا کنند، یعنی به جای دلخوری‌های بی‌مورد، از این بحث‌ها درس می‌گیرند.

پس ایده آل بودن همیشه در عدم اختلاف داشتن نیست.

1
0
۱۴۰۲/۹/۱۴
گاهی سکوت گاهی صحبت

گاهی سکوت گاهی صحبت

زنان باید بدانند که هر وقت مردی کم حرف و به لاک خود فرو می رود زیر فشار روحی است.و مساله ای دارد لذا بادر خود فرو رفتن دنبال راه حل است، هرگز در این حالت به درون لاک ذهنی او سرک نکشید و سکوت او را بر هم نزنید. مرد سکوت می خواهد پس سکوت را به او هدیه دهید.

ولی مرد ها باید بدانند هر وقت زن کم حرف و به لاک خود فرو می رود باید سریع از او دلجویی کرد اکنون او توجه و صحبت کردن می خواهد. پس کنارش باشید و توجه را به او هدیه دهید.

زن و مرد باید بدانند نباید با آن روشی که خودش آرام می شود در صدد آرامش دیگری برآید، بلکه هر کدام دلجویی خاص خود را دارد گاهی سکوت گاهی صحبت.

1
0
۱۴۰۲/۹/۱۴
بهت افتخار می‌کنم

بهت افتخار می‌کنم

همسران با احترام متقابل به یکدیگر می‌توانند اعتمادبه‌نفس را در همدیگر افزایش دهند.خانم ها کافی است گاهی به جای اینکه به شوهرشان بگویند دوستت دارم بگویند: بهت افتخار می‌کنم.

برای مردها این جمله اثرش از جمله اولی خیلی بیشتر است چون این جمله با ساختار شخصیتی یک مرد متناسب است و به نوعی حس اقتدار را به او می‌دهد.

 اگر می‌خواهید همیشه شریک زندگی تان شاد باشد در حضور دیگران از توانایی‌های او تعریف کنید.

1
0
۱۴۰۲/۹/۱۴
قدردانی و تشكر بايد كرد

قدردانی و تشكر بايد كرد

از جمله روحیه بانوان و بیشتر خانم‌ها جزئی‌نگری و ریزبین شدن در مسائل است و از طرفی هم شدیداً نسبت به دیده شدن و مورد توجّه قرار گرفتن بازخورد خوبی نشان می‌دهند و به صرف یک توجّه و یک قدردانی به راحتی می‌توانند ناراحتی‌ها و خاطراتی که برایشان ناخوشایند بود را فراموش کنند.

مرد خانه و یک شوهر موفّق همیشه باید حواسش باشد و همیشه باید در نظر داشته باشد که به تنهایی و با یک تشکر و قدردانی ساده پیام دیده شدن و مورد توجّه قرار گرفتن را به همسرش منتقل می‌کند و با همین کار می‌تواند دل خانمش را به دست بیاورد و ناراحتی‌های گذشته را برطرف کند.


تقدیم به آنکه دارمش دوست
تقدیم به آنکه قلبم از اوست


امیرالمؤمین‌علی(علیه‌لسلام)
«شُکرُکَ لِلسّاخِطِ عَلَیکَ یوجِبُ لَکَ مِنهُ صَلاحا و َتَعَطُّفا»(۱)
«سپاسگزاریت از کسی که از تو ناخشنود است، سبب رفع ناراحتی و مهربانی او نسبت به تو می شود»

پاورقی
۱-تصنیف غررالحکم و دررالکلم ص۲۸۰ ، ح۶۱۹۸

1
0
۱۴۰۲/۹/۱۳
مرتب و خوشبو بودن

مرتب و خوشبو بودن

بعضی وقت‌ها در میان همه دردسرها و مشکلات زندگی و بعد از فراهم شدن یک ساعت استراحت وقتی همه چیز برای نشستن و حرف زدن با همسرمان آماده است و حتّی فرصتی است برای جبران تمام ناراحتی‌ها و کدورت‌هایی که با آن روبرو بودیم، یک بوی بد دهان و یا بوی عرق بدن به راحتی می‌تواند آرامش همسرمان را خراب کند و به راحتی می‌تواند ذهنیتی منفی از ما برای او به جا بگذارد.

مرتب بودن و خوشبو بودن بدون اینکه بخواهیم سخنی گفته باشیم، همیشه می‌تواند علّتی باشد برای ایجاد آرامش برای اطرافیانمان و مخصوصاً همسرمان

رسول اکرم(صلی‌اللّه‌علیه‌و‌اله)
«…وَ عَلَیها أَن تَطَیَّبَ بِأَطیَبِ طیبِها»(۱)
(از جمله حقوق مرد بر زنش این است که)خود را برای او بیاراید و با بهترین عطرها خوشبو کند

پاورقی
۱-کافی(ط-الاسلامیه) ج۵، ص۵۰۸، ح۷

1
0
۱۴۰۲/۹/۱۳
فضیلت مدارا در انجام امور

فضیلت مدارا در انجام امور

خیلی از بگومگوها و مشکلاتی که بین ما و همسرمان شکل می‌گیرد، ریشه در اختلاف نظرات بسیار کوچک و بی اهمیّت دارد.

مثلاً بحث بر سر این مسأله که در چه ساعتی برای خرید از منزل خارج شویم و یا در چه روزی بهتر است به مسافرت برویم و امثال آن.

واقعیت این است که انسان عاقل در این مسائل خودش را ناراحت و ذهنش را درگیر نمی‌کند و مدارا می‌کند و یا حتّی این را هم باید در نظر داشته باشیم که ممکن است همسرمان متوّجه مسأله‌ای شده باشد که ما متوجّه آن نبودیم و یا نگاه متفاوت‌تری نسبت به موضوع داشتیم.

اگر شیرینی‌ام خواهی، اگر مجنوی‌ام خواهی، کمی با من مدارا کن

رسول‌اکرم(صلی‌الله‌علیه‌اله)
«إنَّ اللّه  یُحِبُّ الرِّفقَ وَ یُعینُ عَلَیهِ»(۱)
«خداوند مدارا را دوست دارد و انسان را بر انجام آن یاری می کند»

پاورقی
۱-کافی(ط-الاسلامیه) ج۲، ص۱۲۰، ح۱۲

1
0
۱۴۰۲/۹/۱۳
اهمیت مشورت

اهمیت مشورت

بیشتر مشکلات و بگومگوهایی و حتّی سوءتفاهم‌هایی که در زندگی مشترک و مخصوصاً در شروع زندگی بین زن و شوهر رخ می‌دهد قبل از آنکه محصول بی تجربگی باشد، محصول نادانی و ندانستن ابتدایی‌ترین مسائل در نحوه برخورد با همسرمان است.

بله درست است خوب زندگی کردن بیشتر از آنکه به تجربه نیاز داشته باشد به آموزش و یادگیری نیاز دارد.

امیرالمؤمنین‌علی(علیه‌السلام)
«لایَسْتَغتَنِی الْعاقِلُ عَنِ المُشاوَرَةِ»(۱)
«انسان عاقل خود را بی نیاز از مشورت نمی‌بیند»

پاورقی
۱-غررالحکم، جلد ۶، حدیث ۱۰۰۵۹

1
0
۱۴۰۲/۹/۱۳
آرایش در خانه

آرایش در خانه

​مرد از صبح تا غروب بیرون از خانه با هزاران نفر برخورد کرده است. با خیلی زن های خوش تیپ و آرایش کرده که با هزار ناز و عشوه حرف می زنند.

حالا بعد از خستگی بسیار وارد خانه می شود، انگار خبری از خانمش نیست. با صدا زدن خانمش به زور با قیافه بهم ریخته و ژولیده از آشپزخانه بیرون می آید. بوی پیاز به جای عطر خوشبو همه ی بدن زن را فراگرفته است. هنوز شوهرش ننشسته که غرغر کردن او شروع می شود. مرد خسته از کار، دیگر واقعا کلافه می شود با خودش تصمیم می گیرد از فردا دورتر به خانه بیاید چرا که بیرون از خانه خانم های بسیاری با قیافه و روی تمیز و زیبا هستند که نه تنها به او نق نمی زنند بلکه با جملات زیبا او را تحویل می گیرند.

_________________

«عِدَّةٌ مِنْ أَصْحَابِنَا عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ خَالِدٍ عَنِ الْجَامُورَانِيِّ عَنِ ابْنِ أَبِي حَمْزَةَ عَنْ عَمْرِو بْنِ جُبَيْرٍ الْعَزْرَمِيِّ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ جَاءَتِ امْرَأَةٌ إِلَى رَسُولِ اللَّهِ ص فَقَالَتْ يَا رَسُولَ اللَّهِ مَا حَقُّ الزَّوْجِ عَلَى الْمَرْأَةِ قَالَ أَكْثَرُ مِنْ ذَلِكَ فَقَالَتْ فَخَبِّرْنِي عَنْ شَيْءٍ مِنْهُ فَقَالَ لَيْسَ لَهَا أَنْ تَصُومَ إِلَّا بِإِذْنِهِ يَعْنِي تَطَوُّعاً وَ لَا تَخْرُجَ مِنْ بَيْتِهَا إِلَّا بِإِذْنِهِ وَ عَلَيْهَا أَنْ تَطَيَّبَ بِأَطْيَبِ طِيبِهَا وَ تَلْبَسَ أَحْسَنَ ثِيَابِهَا وَ تَزَيَّنَ بِأَحْسَنِ زِينَتِهَا وَ تَعْرِضَ نَفْسَهَا عَلَيْهِ غُدْوَةً وَ عَشِيَّةً وَ أَكْثَرُ مِنْ ذَلِكَ حُقُوقُهُ عَلَيْهَا؛ زنی نزد پیامبر اکرم آمد و عرض کرد: یا رسول الله! حق مرد بر همسرش چیست؟ فرمود: زیاد است! عرض کرد: بخشی از آن را برایم بیان کنید. فرمود: خانم نمی تواند روزه بگیرد مگر با اجازه همسرش (منظور روزه مستحبی است)، و نمی تواند از منزل خارج شود مگر با اجازه او، و باید خود را به خوش بوترین عطرهایی که دارد معطر نماید و زیباترین لباس هایش را بپوشد و خود را به بهترین زینت هایش آراسته نماید، و صبح و شب خود را بر او عرضه نماید، و حقوق مرد بر زن بیش از این موارد است.»کافی، ج 5، ص 508، ح 7
«ابْنُ مَحْبُوبٍ عَنِ الْعَلَاءِ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ مُسْلِمٍ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ ع قَالَ لَا يَنْبَغِي لِلْمَرْأَةِ أَنْ تُعَطِّلَ نَفْسَهَا وَ لَوْ تُعَلِّقُ فِي عُنُقِهَا قِلَادَةً...؛امام باقر (علیه السلام) فرمود: سزاوار نیست زنان آراستن خود را [برای همسرانشان] تعطیل کنند، هر چند به آویختن گردنبندی باشد...»

كافی، ج 5، ص 509 ، ح 2

1
0
۱۴۰۲/۹/۱۳
مدارا کردن با همسر در خانواده

مدارا کردن با همسر در خانواده

ما عصبانی می‌شویم و ما دلخور می‌شویم و طبیعتاً در ادامه هم شروع می‌کنیم به جواب پس دادن و پرخواشگری کردن و در ادامه هم تغییر تحول چندانی رخ نمی‌دهد و هر چند هفته یکبار همین وضعیت تکرار می‌شود.

ما عصبانی نمی‌شویم و خودمان را کنترل و مدارا می‌کنیم و در ادامه و مرور زمان هم شاهد اتفاقات و تغییر تحوّلات خوبی در زندگی می‌شویم.

دوراندیشی و آینده‌نگری مخصوصاً در زندگی مشترک نه تنها باعث می‌شود که ما بتوانیم از باتلاق بگومگو و جواب پس دادن‌هایی که بین ما و همسرمان است خارج شویم، بلکه به مرور زمان شاهد تغییر تحولات خوبی هم در حال و هوای زندگی خواهیم شد.

امیرالمؤمنین‌علی(علیه‌السلام)
«فَدارِها عَلی کُلِّ حالٍ ، وأحسِنِ الصُّحبَةَ لَها لِیَصفُوَ عَیشُکَ»(1)
«درهمه حال با (همسرت)مدارا کن و با وی به خوبی هم‌نشینی نما تا زندگی ات باصفا شود»

پاورقی
1-وسائل الشیعة : ج 14 ص 120 ح 3

1
0
۱۴۰۲/۹/۱۳
بزرگهای كوچك

بزرگهای كوچك

بسیاری از مشکلات و ناراحتی‌های ما در خانه و با همسرمان بر سر مسائلی است که اگر برای دیگران تعریف کنیم می‌خندند.

بزرگ کردن و بزرگ دیدن و عادت کردن به استفاده از عینک بزرگنمایی در اتفاقات و مسائل روزمره هم برای خودمان دردسر آفرین است و هم دیگران را از ما کلافه خواهد کرد و به سادگی مقدمه بگومگو و جروبحث ما با همسرمان خواهد شد.

پس چه خوب است که عینک بزرگنمایی را از جلوی چشمان برداریم تا ببینیم که چه حجمی از فشارها و ناراحتی‌های روحی و روانی ما کمتر خواهد شد.

اختلافات و ناراحتی‌هایی که از بزرگ‌ دیدن و بزرگ کردن عیوب همسرمان در زندگی مشترک ایجاد می‌شوند، کم نیستند.

پاورقی
1-به سوی زندگی،صفحه7

1
0
۱۴۰۲/۹/۱۳
ﺯﻧﺪگی ﻣثل ﻛﻮﻫﻨﻮﺭﺩی ﻣﻴﻤﻮﻧﻪ!

ﺯﻧﺪگی ﻣثل ﻛﻮﻫﻨﻮﺭﺩی ﻣﻴﻤﻮﻧﻪ!

در کوهنوردی به دوستی که همراه ما به قلعه سعود می‌کند و برای عبور از مشکلات و سختی‌های مسیر با هم تعامل داریم و در خدمت و کمک هم هستیم، همنورد می‌گویند.

زندگی مشترک هم مثل کوهنوردی است و طبیعتاً سختی‌ها و سربالای‌ها و مشکلات خودش را دارد و بدون شک هم اگر قرار باشد زن و شوهر کمک هم و در خدمت هم نباشند، رسیدن به قلّه موفقیّت و خوشبختی در زندگی سخت‌تر خواهد شد.

امام صادق(علیه‌السلام)
«إنَّ المَرءَ یَحتاجُ فی مَنزِلِهِ و عیالِهِ إلی ثَلاثِ خِصالٍ یَتَکلَّفُها و إن لَم یَکن فی طَبعِهِ ذلِک: مُعاشَرَةٍ جَمیلَةٍ و سَعَةٍ بِتَقدیرٍ و غَیرَةٍ بِتَحَصُّنٍ»(1)
«مرد برای اداره منزل و خانواده خود به سه خصلت نیاز دارد که حتی اگر در طبیعت او نباشد، (باید خود را به آنها وادارد)، آن خصلت ها عبارتند از: خوش رفتاری، گشاده دستی سنجیده و غیرت برای حفاظت از آنها»

پاورقی
1-تحف العقول، صفحه 322

1
0
۱۴۰۲/۹/۱۳
 مشکلات و مصائب زندگی

مشکلات و مصائب زندگی

 مشکلات و مصائب زندگی در طول زندگی امری اجتناب ناپذیر است. هنر مدیریت زندگی است که در پیچ و خم زندگی و در سرازیری‌ها و سربالائی‌ها سبب می‌گردد، انسان بتواند با بهره‌گیری از عقل و اندیشه و تجربه، تصمیمات صحیحی اتخاذ نماید، نگذاریم زندگی فرصت فکر کردن و به خود اندیشیدن را از ما بگیرد.

 برگرفته از کتاب دانستنی‌های زناشوئی.

1
0
۱۴۰۲/۹/۱۳
حراست از کانون خانواده

حراست از کانون خانواده

داشتن برنامه های دینی و مذهبی که بتواند کانون خانواده را از حیث معنوی ، تقویت نماید ، می تواند در استحکام ساختار خانواده اثرگذار باشد.

هر یک از زوجین ، با تامل در این خصوص و ایجاد و برگزاری برنامه ای دینی و مذهبی در محیط خانواده ، اثرات مطلوبی را برای حفظ و حراست از کانون خانواده داشته باشد.

 به عنوان نمونه ارتباط گیری با دوستان و خانواده های مذهبی و ملتزم می تواند این اثرگذاری را افزون نماید.

 برگرفته از کتاب دانستنی های زناشوئی

1
0
۱۴۰۲/۹/۱۳
درست انتخاب کنیم

درست انتخاب کنیم

بسیاری از مشکلاتی که در زندگی زوجین پیش می‌آید خصوصاً در سال‌های ابتدایی زندگی مشترک، ناشی از عدم انتخاب صحیح است.

این عدم انتخاب صحیح نیز ناشی از عدم شناخت دقیق روحیات، خلقیات، فرهنگ و آداب و رسوم خانوادگی طرف مقابل است. در انتخاب خود بسیار دقت نماییم. تا زندگی آرام داشته باشیم .

1
0
۱۴۰۲/۹/۱۳
 کمال انسانی

کمال انسانی

اساساً ازدواج ها، با اهداف متفاوتی شکل می گیرد. اگر اهداف ازدواج و پیمان زناشوئی، صرفاً دنیوی و مسائل مادی و غریزی باشد، به واسطه همین عوامل مادی و خارجی می تواند تحت تاثیر قرار گیرد و حتی باعث فروپاشی و از هم گسستگی زندگی گردد، هدف درستی از ازدواج داشته باشیم. در باور و اعتقادات اسلامی ، هدف از ازدواج رسیدن به کمال انسانی است.

 برگرفته از کتاب دانستنی های زناشوئی

1
0
۱۴۰۲/۹/۱۳
معارفه و آشنایی

معارفه و آشنایی

در جلسات معارفه و آشنایی، غالباً مسائل بصورت کلی مطرح می گردد. بهتر است دختر و پسر در جلسات متعدد، با حضور و یا نظارت خانواده ها، نسبت به شناخت ملاک های اساسی مد نظر یکدیگر اقدام نمایند . بسیاری از مشکلات زندگی در سال های آغازین زندگی، مربوط به عدم شناخت کافی از شریک زندگی است .


 برگرفته از کتاب دانستنی های زناشوئی

1
0
۱۴۰۲/۹/۱۳
بقای زندگی

بقای زندگی

گذشت، راهکاری است که بقای زندگی مشترک، در بسیاری از موارد منوط به آن است. بسیاری از سوء رفتارها و سوء برداشت ها، به واسطه گذشت طرف مقابل می تواند، به حسن رفتار تبدیل شود. توجه به این مطلب و التزام به آن، خصوصاً در سالهای آغازین زندگی مشترک می تواند به استحکام و بقای، زندگی زوجین کمک نماید.

برگرفته از کتاب دانستنی های زناشوئی

1
0
۱۴۰۲/۹/۱۳
پرهیز از تعجیل

پرهیز از تعجیل

در سختی های زندگی، صبر می تواند به عنوان بهترین راهکار ، انسان را از تصمیمات آنی و عجولانه که پشیمانی در پی خواهد داشت، برهاند. صبر داشته باشیم و همسرمان را هم به صبر دعوت نماییم.

 برگرفته از کتاب دانستنی های زناشوئی

1
0
۱۴۰۲/۹/۱۳
درک شرایط طرف مقابل

درک شرایط طرف مقابل

‎درک شرایط طرف مقابل، می‌تواند بسیاری از تنش‌ها را کاهش دهد. انسان‌ها گاهی به خلوت و تنهائی احتیاج دارند، گاهی به یک شنونده خوب، گاهی به یک سنگ صبور.

درک روحیات و شرایط همسرمان می‌تواند، به استحکام زندگی بسیار کمک نماید.

برگرفته از کتاب دانستنی‌های زناشوئی

1
0
۱۴۰۲/۹/۱۳
فرهنگ گذشت

فرهنگ گذشت

‎گفت: دعوا نمک زندگیه !! به خاطر یه جرح و بحث ساده که نباید قهر می کردی.
گفتم: هیچوقت فکر نمی کردم ، با این عشق و علاقه ای که بین ما بوده ، یه روز اینجوری از خجالت هم دربیاییم.
گفت: دخترم ، هیچ دو نفری توی عالم مطابق سلیقه هم نیستند. فقط نکته اش اینه که اوایل زندگی و در دوران نامزدی، دختر و پسر فقط خوبی های همدیگر رو می بینند. همین که می رن سر خونه و زندگی، تازه اختلافات، خودش رو نشون میده.
یه کم به حرفاش فکر کردم، بیراه نمی گفت، گوشی رو برداشتم و بهش زنگ زدم...

 برگرفته از کتاب دانستنی های زناشوئی

1
0
۱۴۰۲/۹/۱۳
صبر دستورالعملی کارا

صبر دستورالعملی کارا

‎صبر، یکی از بهترین دستورالعمل هایی است که بسیار مورد تاکید دین است. در بروز مشکلات، خصوصاً در سال های ابتدایی زندگی مشترک، بسیاری از زوجین با استفاده از این هنر می توانند، بسیاری از اختلافات را مدیریت نمایند.

 برگرفته از کتاب دانستنی های زناشوئی

1
0
۱۴۰۲/۹/۱۳
احترام متقابل، ستون اصلی خانواده

احترام متقابل، ستون اصلی خانواده

احترام، امری است متقابل و در زندگی مشترک، هر یک از زوجین این توقع را از طرف مقابل دارند که در موقعیت های مختلف، همسرشان، به این امر ملتزم باشد .خصوصاً ضرورت حفظ احترام در بین خانواده همسر، از اهمیت دو چندانی برخوردار است.

 برگرفته از کتاب دانستنی های زناشوئی

1
0
۱۴۰۲/۹/۱۳
حلال از سر ناچاری

حلال از سر ناچاری

گاهی پزشکان به خاطر عدم سرایت بیماری به جاهای دیگر بدن، ممکن است ناچار شوند عضوی را از بدن قطع کنند. طلاق مانند همین کار است. هرگز راه درمان بیماری های زندگی طلاق نیست، بلکه به عنوان آخرین دوا باید سراغش رفت.

امام صادق علیه السلام
خداوند خانه‌ای را که در آن طلاق باشد، دشمن می دارد و هیچ چیزی در پیشگاه خداوند، منفورتر از طلاق نیست.

وسائل الشیعه، ج 16، ص 266 و 267

1
0
۱۴۰۲/۹/۱۳
همه‌ی مردهای شهر دعوتند

همه‌ی مردهای شهر دعوتند

​شاید برای خیلی ها پیش بیاید که بعد از مدت ها یک قرار دو نفره با همسر داشته باشند تا یک شب زیبا را در کنار هم سپری کنند. وقتی از خانه خارج میشوند میبینند که هجوم نگاه ها به طرف آن هاست. چهره در آرایش کشیده زن با موهای رنگ کرده زیبایی دو چندانی به او داده است. مرد با نگاه های پشت سر هم به زنش اینجاست که کم کم کلافه می شود؛ اما فعلا سکوت می کند.

می رود تا مثلا دو تا بستنی بخرد و برگردد می بیند که چند جوان اطراف همسرش هستند، عصبانی به سمت آنان می آید و درگیری رخ‌ می دهد. و همه چیز به هم می ریزد.

 قرار بود امشب یک قرار دو نفره داشته باشند، اما با این وضع لباس پوشیدن و این چهره آرایش شده انگار همه ی مردهای شهر هم به قرارشان دعوت شده بودند. و اصلا همسرش دیگر جایی در میان مردان دیگر نداشت.

همه چیز می شد خوب تمام بشود اما زن مروارید وجودش را از صدف بیرون آورده بود و رایگان به حراج گذاشته بود. و زندگی را به کام خودشان تلخ کرد.

_______________

امام على عليه السّلام فرموده اند : پوشيده و محفوظ داشتن زن مايه آسايش بيشتر و دوام زيبايى اوست . غرر الحكم(5820)

 امام صادق علیه السلام مي فرمايند: حجاب زن براي طراوت و زيبایي اش مفيدتر مي باشد.                     ( المستدرک، ج5)

1
0
۱۴۰۲/۹/۱۳
مدیریت هنرمندانه

مدیریت هنرمندانه

‎همسر تو، تماماً آنی نیست که تو می‌خواهی، هنر آن است که در اختلافات و مشکلات، هنرمندانه زندگی را مدیریت نمایی. 

 برگرفته از کتاب دانستنی های زناشوئی

1
0
۱۴۰۲/۹/۱۳
انتخاب‌های احساسی

انتخاب‌های احساسی

یکی از عوامل مهم در طلاق‌هایی که امروزه به وفور در جامعه مشاهده می‌گردد، انتخاب‌های احساسی و وابستگی‌هایی است که به سبب عدم شناخت زوجین، واقع می‌گردد.

 با مطالعه، جلسات مشاوره نظارت و هدایت والدین همه و همه می تواند، انتخاب احساسی را مدیریت نمود.

 برگرفته از کتاب دانستنی های زناشوئی

1
0
۱۴۰۲/۹/۱۳
همتائی در انتخاب همسر

همتائی در انتخاب همسر

‎ همتائی در انتخاب همسر بسیار مهم است تا جائیکه بسیاری از سوء تفاهم ها در سال های آغازین زندگی مشترک، ناشی از عدم کفویت و همتایی زوجین است . توجه به این موضوع می تواند آرامش را در مسیر زندگی به همراه داشته باشد.

 غالباً انتخاب های احساسی، سبب می گردد به این امر مهم توجه نشود. نقش والدین ، نسبت به این موضوع می تواند کلیدی باشد.

 برگرفته از کتاب دانستنی های زناشوئی

1
0
۱۴۰۲/۹/۱۳
سکوت مؤثر است

سکوت مؤثر است

‎آقا !! خانم !!
گاهی سعی کنید گوش‌هایتان نشنود و زبانتان سخنی نگوید، تا آتشی در زندگی برافزوخته نشود.


1
0
۱۴۰۲/۹/۱۳
غرور جایگاهی در زندگی مشترک ندارد

غرور جایگاهی در زندگی مشترک ندارد

‎غرور جایگاهی در زندگی مشترک ندارد، اگر اشتباهی کردید خاضعانه عذرخواهی کنید.


1
0
۱۴۰۲/۹/۱۳
دفتر خاطرات

دفتر خاطرات

‎آقا! خانم ..!!روزها

آری! قفسه‌ای است پر از دفتر خاطرات

روزها و شب‌هایی که پاک نمی‌شود

خاطرات زیباتر می‌شود اگر مهربانی در آن حک شده باشد.

1
0
۱۴۰۲/۹/۱۳
همدلی کردن با همسر

همدلی کردن با همسر

‎اگر همسرت ناراحتی داشت با سخن نابجا دردش را بیشتر نکن.

اگر نمی توانی در لحظه مرهمش باشی، سکوت کن


1
0
۱۴۰۲/۹/۱۳
محبت سانت گرفتنی نیست

محبت سانت گرفتنی نیست

‎فرقی نمی‌کند کوهی را برایتان جابجا کرده باشد یا سنگی کوچک را از جلوی پایتان کنار زده باشد.

محبت سانت گرفتنی نیست.


در مقابل کوچکترین کارها سپاسگذار یکدیگر باشید.

1
0
۱۴۰۲/۹/۱۳
آرامش سرلوحه زندگی

آرامش سرلوحه زندگی

زن و شوهری که با یکدیگر پیوند زناشویی بستند، باید بدانند مهم ترین مسئله ایجاد آرامش و محبت برای یکدیگر است.

آنان باید تا ‌در حد امکان از ایجاد تنش یا تشدید کردن آن فاصله بگیرند و تا بتوانند کانون خانواده را گرم نگه دارند.

خداوند خود می فرماید: که ما میان زن و شوهر رافت و مهربانی قرار دادیم، پس آنان ذاتا نسبت به هم مهربان و دلسوز خواهند بود؛ پس نباید بگذارند اختلافات بینشان بزرگ شود و به آن دامن بزنند. باید گذشت و فداکاری سرلوحه زندگیشان باشد و اجازه ندهند هیچ چیز آرامش بینشان را به هم بزند.

________

«وَمِنْ آيَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَكُمْ مِنْ أَنْفُسِكُمْ أَزْوَاجًا لِتَسْكُنُوا إِلَيْهَا وَجَعَلَ بَيْنَكُمْ مَوَدَّةً وَرَحْمَةً ۚ إِنَّ فِي ذَٰلِكَ لَآيَاتٍ لِقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ؛و باز یکی از آیات (لطف) او آن است که برای شما از جنس خودتان جفتی بیافرید که در کنار او آرامش یافته و با هم انس گیرید و میان شما رأفت و مهربانی برقرار فرمود. در این امر نیز برای مردم بافکرت ادله‌ای (از علم و حکمت حق) آشکار است.»

روم/۲۱.

1
0
۱۴۰۲/۹/۱۳
زندگی به فرمان دیگران

زندگی به فرمان دیگران

​دخالت کردن والدین در زندگی خصوصی و زناشویی فرزندشان می تواند اثرات حتی جبران ناپذیری بر جا بگذارد. مادری که برضد عروس خود گوش پسر خود را پر می کند پیش از آن که بداند بیشتر از همه به پسر خود ضرر می زند. خواهری که خواهر خود را بر علیه همسرش تقویت می کند در واقع دارد زندگی او را تضعیف می کند.

خانواده های زوجین باید خود را در کنار آنان بدانند نه این که مقابل آنان و بخاطر خوشبختی آنان حتی از برخی خواسته های خود بگذرند.

باید بدانندبا تحریک کردن فرزندشان علیه همسرشان در حقیقت دارند زندگی او را نابود می کنند.

 باید با راهنمایی ها و مشاوره هایشان در حد نرمال از آنان در پشت صحنه حمایت کنند، نه این که مستقیما وارد شده و زندگیشان را نابود کنند. باید این عضو دیگری که به خانواده اضافه شده را مثل اعضای واقعی خانواده خود بدانند و در جهت خوشبختیشان از هیچ کوششی دریغ نکنند.

1
0
۱۴۰۲/۹/۱۳
خدمت كردن به خانواده

خدمت كردن به خانواده

خدمت كردن به خانواده
1
0
۱۴۰۲/۹/۱۳
ثواب خدمت به همسر

ثواب خدمت به همسر

ثواب خدمت به همسر
1
0
۱۴۰۲/۹/۱۳
خدمت به شوهر

خدمت به شوهر

خدمت به شوهر
1
0
۱۴۰۲/۹/۱۳
حقوق زن و مرد نسبت به هم

حقوق زن و مرد نسبت به هم

حقوق زن و مرد نسبت به هم
1
0
۱۴۰۲/۹/۱۳
پاداش کمک به همسر در خانه

پاداش کمک به همسر در خانه

پاداش کمک به همسر در خانه
1
0
۱۴۰۲/۹/۱۳
کم کم، زیاد می شود

کم کم، زیاد می شود

بسم الله الرحمن الرحیم
معمولا مشکلات بزرگ یهو شکل نمی گیرند بلکه کم کم شکل می گیرند
خیلی مواقع قدرنشناسی هایی که در محیط خانواده و نسبت به خانواده و همسر وجود دارد کم کم طرف مقابل را برای ادامه زندگی دلسرد می کند.
پیامبر اکرم(ص) می‌فرماید:من سعادت المرء الزّوجة الصّالحة.
یکی از عوامل سعادت انسان همسر شایسته است.(بحارالانوار، ج۷۶، ص۱۵۵، ح۳۵)

مرد نسبت به وظایف سنگین همسرش در خانه بروز می دهد یا کنایه زدن های زن به شوهرش در مورد جایگاه شغلی و درآمدش کم کم او را سرد می کند.
گوشی ها جای زن و شوهر ها را در زندگی ما گرفته است، آری این کم کم ها چنان با بی تدبیری های ما بزرگ شدند که ناگهان خود را در دادگاه های خانواده می بینیم.

1
0
۱۴۰۲/۹/۱۳
سخاوت محبت می آورد.

سخاوت محبت می آورد.

سخاوت محبت می آورد.
48
0
۱۴۰۲/۹/۱۲
با احسان قلب ها تسخیر می شود.

با احسان قلب ها تسخیر می شود.

با احسان قلب ها تسخیر می شود.
6
0
۱۴۰۲/۹/۱۲
برخورد با همسر در اسلام

برخورد با همسر در اسلام

برخورد با همسر در اسلام
33
0
۱۴۰۲/۹/۱۲
انگیزه زن و شوهر

انگیزه زن و شوهر

نکته بسیار مهم این است که مردها زمانی انگیزه پیدا می کنند که احساس کنند مورد نیاز هستند و می توانند مسئله ای را حل کند، و زن ها زمانی انگیزه پیدا می‌کنند که احساس تسلی خاطر داشته باشد.

پیامبر اکرم می‌فرماید: مرد، سرپرست خانواده است و درباره آنان  از او سؤال می‌شود و زن، سرپرست خانه شوهرش و فرزندان اوست و درباره آنان از وی سؤال می‌شود. (صحیح بخاری، ج 3، ص 125)

 پس خانم های محترم به مردان اجازه بروز انگیزه‌های بالقوه را بدهند و آنان را تشویق کنند چون احساس مورد نیاز نبودن و یا عدم توانایی مرگ تدریجی یک مرد را در پی دارد و از سویی دیگر آقای عزیز شما نیز با حمایت همه جانبه فکری و روحی احساس امنیت و خاطر خانم ها را در محیط صمیمی فراهم کنید تردید آنها را با آتش مهر و محبت ذوب کنید تا مونسی مناسبی را در زندگی خویش و در کنار خود داشته باشید.

 باید دانست در زندگی تنها نباید سعی کرد که روابط خوبی با دیگران ایجاد کرد بلکه مهمتر آن است که تلاش کنید رابطه خوب خود را با دیگران حفظ کنید و هر روز آن را بهتر کنید.

1
0
۱۴۰۲/۹/۱۲
 پویش همسر خوبم؛ نقطه افتخار

پویش همسر خوبم؛ نقطه افتخار

130
0
۱۴۰۱/۱۰/۵
 پویش همسر خوبم؛ همسر خوب

پویش همسر خوبم؛ همسر خوب

112
0
۱۴۰۱/۱۰/۵
 استحکام خانواده؛ تولید پوستر پویش همسر خوبم

استحکام خانواده؛ تولید پوستر پویش همسر خوبم


استحکام خانواده

در استحکام بنیان خانواده، خود زن و شوهر بیشترین نقش را دارند.

114
0
۱۴۰۱/۱۰/۵
  میراث-ادب ؛ پویش همسر خوبم

میراث-ادب ؛ پویش همسر خوبم

118
0
۱۴۰۱/۱۰/۵
 پویش همسر خوبم؛ بانوی بی‌مثال

پویش همسر خوبم؛ بانوی بی‌مثال

بانوی بی‌مثال

بانوی بی‌مثال، کدام راه و رسمت را چراغ راه کنم؟
مادرانه‌هایت برای پدر را؟
بهترین همسر بودنت برای امیر دو عالم را؟
بهترین الگو بودنت برای فرزندان را؟
عالم‌ترین زنان زمان بودنت را؟
ولایت‌مدارترین زمان بودنت را؟
از هر طرف که نگاه کنم، درسی عظیم نهفته‌است. هر نقشی که داشته باشم الگوترینش تویی بانو. دستم به گوشه‌ای از چادرت مادر دو عالم. دستم بگیر.

#همسر_خوبم
#زندگی_فاطمی
#زینتا

105
0
۱۴۰۱/۱۰/۵
درد و امید؛ زندگی فاطمی - پویش همسر خوبم

درد و امید؛ زندگی فاطمی - پویش همسر خوبم

درد و امید

بانوی بی‌مثالم، امروز چشمانت را ندیدم. مگر قرار نداشتیم من تو را ببینم و آرامش بگیرم و تو مرا ببینی و امنیت ذخیره کنی؟

بشکند دستی که قرارهایمان را بی‌قرار کرد.

 قول پدرت نبود، به خواب نمی‌دیدند بتوانند تن ناموس من، ناموس شیر، را بلرزانند؛ چه رسد به جسارت و آسیب.
بانوی زخم خورده‌ام، برخیز و باز نگاهم کن. همه‌ی دردهای بی‌کسیم را به یک لبخند گرمت بر باد بده. 

برخیز که بغض‌های دست بسته‌ام آوار شده روی سرم.
امان از آن لحظاتی که به جای چشمان معصومت چشم‌های ناپاک بی‌حرمت‌کنندگانت را می‌بینم. 

و فقط خدا می‌داند هر بار چه داغی به دلم می‌نشیند.

#همسر_خوبم مایه آرامشم
#زندگی_فاطمی
#زینتا

127
0
۱۴۰۱/۱۰/۵

این امکان به زودی اضافه خواهد شد

نقد و بررسی

وارد شوید و نظر ثبت کنید

هنوز نظری ثبت نشده است

شما اولین نفری باشید که نظری را ثبت می‌نمایید

امتیاز بدهید

74