#عجیب اما واقعی دین 1400 سال پیش اما مطابق با دانش امروز، بلکه فردا ها وقتی غذا میخوریم، اولین مرحله هضم آن، حین جویدن آرام و آغشته شدن با بزاق در حفره دهان رخ میدهد، و با عث عبور راحت از مری میشود. انرژی و آنزیمهای هضمی کمتری برای تجزیه غذاهای تناول شده لازم میگردد، خوب نجویدن و سریع غذا خوردن باعث میشود که همراه با غذایتان، مقداری هوا هم بلعیده شود که بعد از چند دقیقه، انبساط هوای بلعیده شده، تحت تأثیر گرمای معده، موجب شکلگیری باد گلو و بازگرداندن مقداری از غذای آغشته شده با اسید معده (رفلاکس) به دهانتان میشود که این امر التهاب مری و آسیب دیدن دندانها و لثهها را زمینهسازی میکند، امام على (ع) فرمود: هر كس لقمه را خوب بجود و بمكد، فرشتگان برایش دعا مىكنند، كه روزیش زیاد شود و حسناتش مضاعف گردد. مكارم الأخلاق (ترجمه میر باقرى)، ج1، ص 277 Like