مرســـــــلون

بانک محتوای مذهبی مرسلون
MORSALUN.IR

خانه مطالب آشنایی مختصر با فرقه ی زیدیه؟!
امتیاز کاربران 5

تولیدگر متن

روضه رضوان هستم. از تاریخ 01 آذر 1393 کنشگری رو شروع کردم و همواره سعی کردم بهترین باشم. در این مسیر آموزش های لازم را پیگیری و از اساتید و مشاوران در تولید محتوا استفاده می کنم. من در نقش تولیدگر با قالب های تولیدگر متن تولید محتوا می کنم.
من در مرسلون تعداد 38 مطلب دارم که خوشحال میشم شما هم ذیل مطالبم نظر بنویسید و امتیاز بدید تا بتونم قوی تر کار کنم.


محیط انتشار
مخاطب
0 0
آشنایی مختصر با فرقه ی زیدیه؟!

با 0 نقد و بررسی | 0 نظر | 0 دانلود | ارسال شده در تاریخ سه‌شنبه, 09 آبان 02



سلام وقت بخیر

زیدیه یکی از فرق شیعی است که در قرن دوم هجری ظهور کرد. آنها معتقد به امامت زید بن علی(علیهما السلام) هستند یعنی اعتقاد دارند که امامت بعد از امام سجاد به فرزند دیگر امام یعنی زید رسیده است و امام بعد از امام سجاد حضرت باقر نیست بلکه امامت به برادرش زید رسیده است واقع امر این است که زید در زمان اقامۀ حق و هنگام قیام خود هرگز دعوی امامت نداشته و تنها به قصد اقامۀ سنت، تطهیر احکام، و امر به معروف و نهی از منکر اقدام به این امر کرد و این قیام هم مورد تایید ائمه معصومین می باشد. مثلا امام صادق درباره ی زید چنین می‌فرماید: «کسی که بر زید، گریه کند، در بهشت با اوست و کسی که او را شماتت کند، در خون او شریک است»(1) پس از واقعه جانسوز کربلا و شهادت اباعبدالله الحسین (علیه السلام) اگرچه قیامهایی به خون‏خواهی امام (علیه السلام) بر ضد امویان از سوی دوستداران اهل بیت به وقوع پیوست و حکومت امویان را با خطرهای جدی رو‏به‏رو کرد؛ مانند قیام «توابین» و «مختار» امّا از سوی علویان و خاندان رسالت تا زمان زید قیام و حرکت قابل توجهی پدید نیامده بود و قیام ایشان، سرآغاز قیامها و جنبشهای علویان بر ضد امویان و پس از آنان علیه عباسیان بود، زید که شاهد ظلمهای زیادی از طرف هشام بود، بواسطه کثرت نفرت از حکام آل امیه و برای خون‏خواهی اباعبدالله الحسین(علیه السلام) و یارانش و به منظور امر به معروف و نهی از منکر، خود را ملزم به قیام دانست. از این رو در ماه شوال سال 120 ق قیام خود را از شهر کوفه آغاز نمو. او مدتی پنهانی مشغول دعوت مردم به انقلاب بود و زمینه را برای قیام خود آماده می‌کرد و در این مدت نیز به صورت مخفی زندگی می‌نمود و چندین بار مخفی‏گاه خود را از بیم کارگزاران هشام تغییر داد و علاوه بر کوفه چندی نیز در بصره و دیگر شهرهای عراق به جمع‏آوری یار پرداخت او هنگام بیعت‏گیری هدف خود را چنین بیان می‌کرد: من شما را به عمل بر کتاب خدا و سنت رسول الله- دعوت می‌کنم، تا با ستمگران و ظالمان نبرد و از مظلومان و ستم‏دیدگان دفاع کنیم، حقوق از دست رفتۀ خویش را بازیابیم و ثروت مسلمین را با عدالت و تساوی بین آنان تقسیم نماییم و از حریم مقدس خاندان پیامبر- دفاع کنیم. آیا با این شرط با من بیعت می‌کنید؟!(2) زید در گفتاری، عمده علل قیام خود را خون‏خواهی سید الشهداء و احیای شریعت اسلام و امر به معروف و نهی از منکر برشمرده، و می‌گوید: «إنَّما خَرَجتُ عَلَی الّذَیِنَ قاتَلُوا جَدِی الحُسَینَ(علیه السلام)»؛ من بر ضد آنان که با جدم حسین جنگیدند قیام کرده‏ام»(3). پس پر واضح است که خود زید هیچ زمان ادعای امامت و جانشینی نداشته بلکه بعضی از اطرافیان کاسه داغ تر از آش می شوند و باعث انحراف دیگران می شوند، یکی از عقاید زیدیه قیام به سیف و شمشیر است و برای همین هم اکثر زیدی ها که غالبا در یمن هستند همیشه همراه خود شمشیر و خنجر دارند. موفق باشید. 


1- الغدیر، علامه امینی، ج‏‏3، ص‏‏‏98. 2- مقاتل الطالبین، ابو الفرج‏‏اصفهانی، تحقیق احمد صغر، دار المعرفه، بیروت، بی تا، ص‏‏‏115. 3- شخصیت و قیام زید بن علی، رضوی، ص‏‏‏114.

نظرات 0 نظر

شما هم نظری بدهید
پرونده های ویژه نقد و بررسی آثار شبکه تولیدگران
تمامی حقوق برای تیم مرسلون محفوظ است | 1400 - 2021 ارتباط با ما