مرســـــــلون

بانک محتوای مذهبی مرسلون
MORSALUN.IR

خانه مطالب استجابت دعای انبیاء
امتیاز کاربران 5

تولیدگر متن تولیدگر گرافیک

مدنی هستم. از تاریخ 17 بهمن 1394 کنشگری رو شروع کردم و همواره سعی کردم بهترین باشم. در این مسیر آموزش های لازم را پیگیری و از اساتید و مشاوران در تولید محتوا استفاده می کنم. من در نقش تولیدگر با قالب های تولیدگر متن تولیدگر گرافیک تولید محتوا می کنم.
من در مرسلون تعداد 43 مطلب دارم که خوشحال میشم شما هم ذیل مطالبم نظر بنویسید و امتیاز بدید تا بتونم قوی تر کار کنم.


محیط انتشار
مخاطب
0 0
استجابت دعای انبیاء

با 0 نقد و بررسی | 0 نظر | 0 دانلود | ارسال شده در تاریخ چهارشنبه, 10 آبان 02



بسم الله الرحمن الرحیم 

(وَ إِذِ اسْتَسْقى‏ مُوسى‏ لِقَوْمِهِ فَقُلْنَا اضْرِبْ بِعَصاكَ الْحَجَرَ فَانْفَجَرَتْ مِنْهُ اثْنَتا عَشْرَةَ عَيْناً قَدْ عَلِمَ كُلُّ أُناسٍ مَشْرَبَهُمْ كُلُوا وَ اشْرَبُوا مِنْ رِزْقِ اللَّهِ وَ لا تَعْثَوْا فِي الْأَرْضِ مُفْسِدين‏)[1]؛ و (بخاطر بياور) زمانى كه موسى براى قوم خويش طلب آب كرد، به او گفتيم: عصاى خود را به سنگ بزن، ناگاه دوازده چشمه‏ ى آب از آن جوشيد، (بطورى كه) هر يك از افراد (طوائف دوازده‏گانه بنى‏اسرائيل) آبشخور خود را شناخت (گفتيم:) از روزى الهى بخوريد و بياشاميد و در زمين، تبهكارانه فساد نكنيد! 

نکته : در عدد دوازده، راز و رمزى نهفته است زيرا عدد ماههاى سال، عدد نقباى بنى‏اسرائيل و تعداد حواريون حضرت عيسى عليه السلام و عدد ائمه ‏ى معصومين عليهم السلام، دوازده است، خداوند نعمت ديگر خود را اضافه بر نعمت‏هاى قبلى بر بنى اسرائيل ميشمرد، كه ياد كنيد وقتى را كه موسى براى قومش آب خواست و چون روشن است كه اين درخواست از خداست لذا اين قسمت كه از كى خواست حذف شده است همانطور كه بعد ميفرمايد: ما باو گفتيم عصايت را به سنگ بزن پس از آن جوشيد در اينجا باز اين قسمت حذف شده است كه: «او عصايش را بسنگ زد» چون از خود جمله معلوم ميشود، قوم موسى همان بنى اسرائيل بودند و اين آب خواستن موسى، در موقع سرگردانى آنان در وادى تيه بود كه از تشنگى خود، پيش موسى شكايت كردند و او از خدا خواست و باو وحى شد كه عصايت را بسنگ بزن و موسى زد در نتيجه آن، دوازده چشمه بعدد دوازده سبط بنى اسرائيل بيرون آمد كه برابر هر سبطى يك چشمه‏[2]. 

کلام آخر : در این آیه شریفه نکاتی وجود دارد که ما در اینجا به برخی از آنها اشاره می نماییم ، از جمله اینکه انبیای الهی همانگونه که برای تقویت روح معنوی انسانها مبعوث شده اند ، از طرفی در فکر تامین نیازهای مادی مردم نیز می باشند، این آیه شریف به ما می آموزد در زندگی هرچه را می خواهیم باید از رب العالمین طلب کنیم ، اینگونه نباشد که احساس کنیم خواسته ما کوچک است این طلب نعمت از خداوند کوچک باشد ، یا بگوییم این خواسته بزرگ است و در توان خداوند متعال نیست، در این آیه در می یابیم که توزیع منظم و عادلانه و حساب شده از جمله امور مدیریتی است که در میان افراد آن جامعه مایه امنیت و صمیمیت و مانع اختلاف و تفرقه می شود [1] 


سوره بقره آیه 60 [2] ( 1) در اينجا مجمع البيان به بيان اينكه عصاى موسى از كجا آمد و چگونه بود و همچنين سنگى كه آب از آن بيرون آمد چگونه بود پرداخته است كه از نقل آن صرف نظر شد.

نظرات 0 نظر

شما هم نظری بدهید
پرونده های ویژه نقد و بررسی آثار شبکه تولیدگران
تمامی حقوق برای تیم مرسلون محفوظ است | 1400 - 2021 ارتباط با ما