مرســـــــلون

بانک محتوای مذهبی مرسلون
MORSALUN.IR

خانه مطالب محدوده‌ی توحید
امتیاز کاربران 5

تولیدگر گرافیک

سید مجتبی هستم. از تاریخ 21 فروردین 1395 کنشگری رو شروع کردم و همواره سعی کردم بهترین باشم. در این مسیر آموزش های لازم را پیگیری و از اساتید و مشاوران در تولید محتوا استفاده می کنم. من در نقش تولیدگر با قالب های تولیدگر گرافیک تولید محتوا می کنم.
من در مرسلون تعداد 35 مطلب دارم که خوشحال میشم شما هم ذیل مطالبم نظر بنویسید و امتیاز بدید تا بتونم قوی تر کار کنم.


محیط انتشار
مخاطب
0 0
محدوده‌ی توحید

با 0 نقد و بررسی | 0 نظر | 0 دانلود | ارسال شده در تاریخ چهارشنبه, 10 آبان 02



در حدیثی از پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌وآله آمده است،خداوند متعال می‌فرمایند:بحث علمی میان بندگانم،چون به من بینجامد،دل‌های مرده با آن زنده می‌شود‌ *۱* ،حال سوالی پیش می‌آید که آیا بحث علمی در خداوند متعال دارای حدودی است یا می‌توان در همه‌ی مسائلی که مربوط به خداوند است بحث و گفتگو کرد؟ امام سجاد علیه‌السلام در پاسخ به پرسشی درباره‌ی توحید فرمودند:همانا خداوند عز و جل علم داشت که در آخرالزمان اقوام تعمّق کننده‌ای خواهند بود،پس *قل هو الله احد* و آیات نخست سوره حدید تا آیه *و او به آنچه در دل سینه‌ها وجود دارد،داناست* را نازل کرد،پس کسی که از این آیات فراتر رفت،هلاک شده است *۲* ،پس می‌بینیم خداوند متعال در باب توحید،حدّ و مرزی قائل شده‌اند،که اگر فراتر از حدود گام برداریم،به هلاکت می‌رسیم،اما دلیل اینکه سوره توحید به عنوان حد تفکّر و عامل بازدارنده از افراط در تفکر می‌باشد این است که انسان پس از اثبات صانع،هنگامی که می‌خواهد بر ذات خدا احاطه‌ی علمی پیدا کند و بفهمد که ذات خدا چگونه می‌تواند خالق عالم باشد،خواه ناخواه دچار تشبیه می‌شود و صانعیت خدا را بر اساس صانعیت خود تفسیر می‌کند،در اینجاست که خداوندمتعال با نزول سوره توحید و تاکید بر یگانگی خداوند و اینکه خداوند شبیه مخلوقات نیست،در صدد جلوگیری از ورود به تعمُّق از طریق تشبیه و قیاس است و آیات دیگر بیانگر نفی مصادیق بارز تشبیه خالق به مخلوق،و بی‌نیازی مطلق خدا و نیازمندی مطلق همه‌ی مخلوقات به خداوند،و نوع زاییدن و زاییده شدن را از خداوند متعال نفی می‌کند،اما شش آیه اول سوره حدید به خاطر این است که در این آیات یک دوره خداشناسی فشرده و مختصر بیان شده است،که همگی دائره‌ی مجاز تعمُّق را می‌فهماند،که خروج از آنها موجب هلاکتمان می‌شود و این به خاطر تحیر و سرگشتگی در تعمق است،به خاطر همین بهتر این است که در آفریده‌های الهی بحث و گفتگو و تعمُّق کنیم تا به سبب سرپیچی نکردن از اوامر الهی،جزء موحدین واقعی قرار بگیریم.

 (۱)عوالی‌الآلی/ج۴/ص۷۸ (۲)الکافی/ج۱/ص۹۱*التوحید/ص۲۸۳ #s_m_m66 #توحید #خدا #آفریده #ذات #الله #حیرت #سرگشته #بحث #گفتگو #آخرالزمان #حدید #فکر #هلاکت #زیبا #زیبایی #امام_باقر_ع #پیامبر_ص #امام_سجاد_ع #تبلیغ #طلبه #حدیث_دل

نظرات 0 نظر

شما هم نظری بدهید
پرونده های ویژه نقد و بررسی آثار شبکه تولیدگران
تمامی حقوق برای تیم مرسلون محفوظ است | 1400 - 2021 ارتباط با ما