بسم الله الرحمن الرحیم
(وَ إِذْ أَخَذْنا ميثاقَكُمْ وَ رَفَعْنا فَوْقَكُمُ الطُّورَ خُذُوا ما آتَيْناكُمْ بِقُوَّةٍ وَ اذْكُرُوا ما فيهِ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُون)[1]؛ و (ياد كن) زمانى كه از شما پيمان گرفتيم و كوه طور را بر فراز شما بالا برديم (و گفتيم:) آنچه را (از آيات و دستورات خداوند) به شما دادهايم، با قدرت بگيريد و آنچه را در آن هست، به خاطر داشته باشيد (و به آن عمل كنيد) تا پرهيزگار شويد .
نکته : ماجراى كنده شدن كوه طور از جاى خود و قرار گرفتن در بالاى سر يهود، در سوره هاى بقره،[2] نساء[3] و اعراف[4] نيز آمده است، همچنين شايد مراد از پيمان مطرح شده در اين آيه، همان پيمانى باشد كه در سوره هاى بقره[5] و مائده[6] آمده است .
کلام آخر : در آغازین کلمات این آیه شریفه رب العالمین یک نکته دقیق روان شناختی را بیان می فرماید که تعهد گرفتن از افراد یکی از مهمترین عوامل در برانگیختن و ایجاد یک عمل می باشد ؛ که این ایجاد و بعث از سوی حق متعال توسط انبیاء الهی صورت گرفت و اثبات این روش توسط معجزه از سوی انبیاء برای مردم به اثبات رسید و باز در ادامه آیه به بیانی اشاره می فرماید که تهدید برای سرکوب کردن افراد مغرور و لجوج یک وسیله تربیتی است و برای رسیدن به اهداف عالی و حفظ دستاوردهای یک انقلاب صحیح باید با قدرت و قوت دنبال شود و نیز معارف دینی باید تدریس و تبلیغ گردد تا در اذهان مردم زنده بماند و این یکی از راه های تثبیت حق و راه صحیح در میان مردم است در نتیجه باید زمینه این آموزش و تبلیغ آماده گردد و جامعه تشنه این موضوع شود ؛ و ایجاد این عطش می تواند از طریق یاد آیات الهی و تدّبر در آن باشد وه این راه ها زمینه ساز تقوا در انسان است .
[1] سوره بقره آیه 63 [2] ( 1). بقره، 93. [3] ( 2). نساء، 154. [4] ( 3). اعراف، 171. [5] ( 4). بقره، 40 و 82. [6] ( 5). مائده، 12. برچسبها: نتیجه, تعهد, انگیزه, عمل, نسیم وحی + نوشته شده در دوشنبه یازدهم بهمن ۱۳۹۵ساعت 22:41 توسط سیدمحمدمهدی مدنی | نظر بدهید